Catering

Catering na imprezy plenerowe

Aura ciepłych dni i długich wieczorów sprzyja aktywnemu odpoczynkowi na świeżym powietrzu. Wiele firm czy instytucji państwowych decyduje się na organizację imprez plenerowych. Dzień dziecka, dziesięciolecie istnienia instytutu, imprezy integracyjne niezależnie, jaki mają charakter wymagają dokładnego zaplanowania. Oprócz atrakcji związanych z oprawą muzyczną dla przybyłych gości należy przygotować odpowiednie dania.

Nie od dziś wiadomo, że aktywność sprzyja apetytowi, piknik kojarzy nam się z grillem kiełbaskami czy ogniskiem, a co z znanymi napojami i mocniejszymi trunkami, tak przydałby się jeszcze lody na ochłodę dla najmłodszych. Tyle pomysłów w głowie a brak wykonawcy? Catering to przecież wesela, komunie, obsługa konferencji…

Postrzeganie firm cateringowych jako dostawcę i organizatora tylko imprez odbywających się pod dachem to błąd. Firmy doskonale znają realia pikników, przygotowują odpowiedni osprzęt, dostarczają grille, rozpalają ogniska, przywożą kiełbaski. Niezależnie od masowości danego spotkania na świeżym powietrzu, będziemy w dobrych rękach. Pracownicy obsługujący ruszt, serwujący kaszankę, skrzydełka czy karkówkę. Wiele firm posiada w swoim wyposażeniu agregaty prądotwórcze mogące zasilić nie tylko sprzęt muzyczny, ale także lodówki do przechowywania napojów i lodów. Na wyposażeniu znajdują się dystrybutory do piwa i innych trunków alkoholowych. Najczęściej koszt takich imprez uzależniony jest od ilości osób, nie pozwól przybyłym płacić jednorazowo za każde danie, warto pomyśleć o jedzeniu na kartki. Brzmi jak za czasów komuny, ale pozwoli ci to określić ogólne koszty imprezy, przydzielić na każdego gościa kartkę, dzięki którym otrzyma określoną liczbę potraw i napojów. Przyśpiewki wśród blasku gwiazd piknikowego jedzenia i ciepła ogniska mogą się spełnić. Większość firm oprócz oferty przekąsek z rusztu w skład swoich usług wlicza również sprzątanie terenu, dlatego możesz zapomnieć o nieprzyjemności i pretensji zarządcy wynajmowanego placu. Kalkulując koszty organizacji imprezy i biorąc pod uwagę czas na zakup przekąsek, napojów, transport rusztów, organizację tacek, talerzyków i innych potrzebnych drobiazgów, wynajęcie ludzi do obsługi grilla – najlepszą alternatywą staję się catering, który zaoszczędzi nam czas i pozwoli bawić się razem z uczestnikami pikniku.